Дори само за 10 дни да увеличат захарта и да намалят ходенето,

...
Дори само за 10 дни да увеличат захарта и да намалят ходенето,
Коментари Харесай

Мъжете по-бързо развиват риск за диабет

Дори единствено за 10 дни да усилят захарта и да понижат ходенето, и се утежнява чувствителността им към инсулина. Профилактиката би трябвало да стартира още преди раждането - майки и татковци, които преди зачеването спортуват и се хранят здравословно, пазят бъдещото си дете от метаболитни проблеми

Чувствителността на клетките към инсулина е ориентир за риска от развиване на диабет вид 2. Доскоро го наричахме старешки. Вече не е по този начин.

Боледуват все по-млади хора и деца. Прогнозите са неприятната наклонност да се резервира.

Когато оценяваме риска, нормално се самоуспокояваме, че той се демонстрира след дълги години на диетичен разгул с планини от сладкиши и реки от подсладени питиета пред тв приемника.

В навечерието на Световния ден за битка с диабета, то се празнува на 14 ноември като респект към един от лекарите, изолирали инсулин от панкреаса на куче, екип на Медицинския факултет на Университета на Мисури представи първото доказателство, че при хора рискът расте много по-бързо от визиите ни. Дори краткосрочните нездравословни промени в метода на живот могат да нарушат реакцията на кръвоносните съдове към инсулина.  При това мъжете и дамите реагират друго на тези промени, откриват учените.

Загубата на сензитивност към инсулина (инсулиновата резистентност) е характерност на диабет вид 2, типична е за затлъстяването и способства за сърдечносъдови болести.

 Изследователите са наблюдавали съдовата инсулинова устойчивост при млади и здрави мъже и дами. За задачата ги сложили за 10 дни на режим с на половина понижена физическа активност  и повече подсладени питиета от здравословните количества. Резултатите от проучванията демонстрират, че при мъжете  заседналият метод на живот и високият банкет на захар предизвикват понижаване на протеин, наименуван адропин, който контролира инсулиновата сензитивност и е значим биологичен маркер за здравето на сърцето.

Като последваща стъпка екипът възнамерява да изследва какъв брой време е належащо, с цел да се извърнат тези нежелани съдови и метаболитни промени, и да оцени по-детайлно въздействието на пола за развиването на инсулинова устойчивост.

Друго изследване от последната година също насочва предизвестие за неподозирани фактори за повишен риск от диабет в следствие от метода ни живот на родителите в годините преди да основат потомство.

В Медицинския лицей на Държавния университет в Охайо откриват, че евентуално предварителната защита би трябвало да стартира още преди да сме се родили.

Метаболитните проблеми и диабетът постоянно се възприемат като синоними. Не са изцяло идентични, макар че диабетът е най-познатият метаболитен проблем.

Метаболитите са субстанции, създадени или употребявани от организма, когато тялото разгражда храна, медикаменти или химикали. А също и когато усилието е ориентирано към личната му мастна или мускулна тъкан . Този развой, наименуван  метаболизъм , създава сила и материали, нужни за растежа, възпроизводството и поддържането на здравето.

Затова учените се насочват съм проучване на метаболитите.

В пробни условия те откриват удобните резултати от тренировките на родителите върху общото и профилираното метаболитно здраве на децата, които ще основат. 

Учените намират доказателства, че всички форми на извършения на родителите усъвършенстват метаболизма на глюкозата при потомството през живата. Физическата интензивност на родителите има значимо влияние върху фенотипа на панкреаса на потомството - главен орган в регулацията на хомеостазата на глюкозата. Нещо повече, при тестване на метаболитите в серума, мускулите и черния дроб на децата се открива, че родителската физическа интензивност води до усъвършенствани процеси във всички тъкани на потомството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР